Продукти:
- 1 глава лук
- 1 морков
- около 300 гр спанак
- фиде
- сол, олио
- дивисил, джоджен
- 1 яйце
- 1 л кисело мляко
- по 50 гр смлени орехи за всяка порция
Приготвяне:
Лука се нарязва на дребно, а моркова се настъргва. Варят се до готовност в дълбок съд. Към тях се добавя измитият добре спанак. Супата става по хубава с пресен спанак, но в краен случай може да се използва и замразен. Същата супичка може да се наготви и с други листни зеленчуци - лобода, лопош и т.н..
Когато спанака е готов се добавя фиде и се подправя с сол на вкус, олио и дивисил и джоджен. Ако има възможност те също да са пресни се използва по 1-2 клончета. Ако са сухи по 1 щипка. Когато супата заври отново, се маха от котлона и се оставя под захлупен капак докато набъбне фидето.
Застройва се с разбито яйце с 1 л кисело мляко. Сипва се в купички и се поръсва със смлени орехи.
Пробвайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар