Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

събота, 16 октомври 2010 г.

Солени мъфини

Продукти
- 2 ч.ч брашно (около 200-300 гр)
- 2 ч ч кисело мляко (1/2 кофичка)
- 2 яйца
- бакпулвер
- 100 гр натрошено сирене
- 1 домат
- 1 стрък праз лук
- мазнина

Приготвяне.
Праза се почиства и нарязва на дребно. Запържва се в мазнина и когато е готов към него се добавя настъргания домат. Когато и домата е готов към сместа се добавя настърганото (или натрошено сирене) и се оставя на котлона за 1-2 минути след което се маха и се оставя да изстине.
В дълбока купа се разбиват яйцата с миксер. Към тях постепенно се добавя киселото мляко, а след него брашното и бакпулвера. През цялото време сместа се бърка с миксер. Когато стане хомогенна се добавят запърженият лук със сирене и домат. Отново се разбърква  внимателно с миксера. Аз не добавих мазнина към сместа, защото от пърженето се беше получила достатъчно мазна смес.


Формичките за мъфини се намазват с малко мазнина за да не залепнат и  в тях се изсипва сместа, която трябва да заема 2/3 от обема им. Тази смес ми стигна за 18 мъфина.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути (до готовност).

Получи се хубава комбинация. Пробвайте!
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар