Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

събота, 30 октомври 2010 г.

Крем супа от тиква

Първо да поясня - супата не е от тиквички, а от ТИКВА. И второ - не ми се мръщете. Невероятно вкусна е!

Продукти:
- 1 глава лук
- 2 средно големи картофа
- тиква (около 350 гр)
- оцет, олио, сол
- индийско орехче
- копър
- фиде
- 30 гр настърган кашкавал (за всяка порция)

Приготвяне:
Лука, картофа и тиквата се почистват и нарязват на дребни парчета. Слагат се да се варят в дълбока тенджера с вода до готовност. След като са готови се добавя фиде и се оставя да се свари. Супата става много гъста и за това трябва да се внимава за количеството вода което да се сложи и ако е необходимо да се добави.  Подправя се на вкус със сол, оцет и олио. Добавя се нарязан на дребно копър и щипка индийско орехче. Когато супата е сварена се оставя да се охлади и се пасира. Сервира се топла с поръсена с настърган кашкавал.

Приятен апетит!

1 коментар: