Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

вторник, 16 ноември 2010 г.

Сладки морковчета

Продукти:
- 1 пакет бейби морковчета (400 гр)
- 1 с.л мед
- зехтин
- сол, чер пипер
- джинджфил
- индийско орехче
- 1 скилидка чесън
- пресен магданоз

Приготвяне:
Морковчетата се сваряват за 5-6 минути за да омекнат. В тиган се затопля зехтина. Една скилидка чесън се настъргва и се запържва. Добавя се лъжица мед. Когато меда се разтопи се добавят отцедените от водата моркови. Подправят се с джинджифил и индийско орехче. Необходими са им 2-3 минути, след което се свалят от огъня. Поръсват се с щипка сол и щипка чер пипер. Добавя се ситно нарязан магданоз.
Използват се като гарнитура към различни ястия или като коктейлни хапки.
Комбинацята е интересна и си струва да се опита.

Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар