Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

вторник, 4 януари 2011 г.

Сирена в гювече



Продукти:
(за 1 гювече)
- 150 гр краве сирене
- 100 гр настърган кашкавал
- топено сирене (1 бр)
- 1 яйце
- домати от консерва

Приготвяне
На дъното на гювечето се поставят  1-2 парченца домат от консерва (обелени). Върху тях се слага кравето сирене на плочка. Върху него се поставят още 1-2 домата от консерва. Добавя се  топено сирене - няколко резенчета или 1-2 парченца, ако е от това което се продава на триъгълничета. Най-отгоре се слага настъргания кашкавал. Гювечетата се запичат на умерена фурна докато се разтопи кашкавала. Добавя се 1 яйце и се пече до готовност.

Приятен апетит!

2 коментара: