Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

неделя, 6 февруари 2011 г.

Пилешки бутчета с топено сирене и гъби

Пилешките бутчета са пълнени, но не по обичайният начин, а пълнежът е под кожата на пилето. Става много вкусно.
Продукти:
(за 4 порции)
- 4 пилешки бутчета
- 2-3 пресни гъби
- праз лук
- 2-3 кубчета/триъгълничета топено сирене
- 4 средно големи картофа (за гарнитура)
- 2 с.л горчица
- 2 с.л доматено пюре
- сол, чер пипер, чубрица
- 150 мл бира

Приготвяне:
Всъщност идея за това ястие  ми дадоха   рошавите картофки, но стана като в онази поговорка "За копчето - балтон". В крайна сметка се получи това ястие, което много ни хареса.
Марината: Приготвих марината като смесих 2 с. лъжици горчица, 2 с.л доматено пюре и 150 мл бира. Добавих подправки - сол, чер пипер и чубрица. Разбърках и поставих измитите бутчета вътре. Картофите нарязах от едната страна, като ги запазих цели (както при рошавите картофки) и също поставих в маринатата за около 1 час.
Приготвяне: Нарязах 1/2 стебло праз лук на шайби и няколко големи пресни гъби на тънко. Наредих гъби и праз лук в процепите на картофите. Останалите гъби и лук сложих под кожата на бутчетата, като внимателно направих прорез от едната страна на всяко бутче. Наредих в тавичка пилешките бутчета и картофите, залях с останалата марината и добавих 200 мл вода. Завих с фолио и пекох 1 час.
След 1 час махнах фолиото и внимателно подпъхнах под кожата на всяко бутче по няколко парченца предварително нарязано топено сирене. Останалото сирене сложих в процепите на картофите. Пекох още няколко минути до зачервяване.


Резултата беше много добър. Пробвайте и вие :)
Приятен апетит!

1 коментар: