Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

четвъртък, 10 март 2011 г.

Печени ябълки

Продукти:
- 7 средно големи ябълки
- 1 ч. чаша захар
- канела
- джинджифил
- 50 гр смлени орехи

Приготвяне:
Ябълките се измиват и с помощта на нож се отстраняват семките и дръжките им, като се внимава да не се наруши цялостта им. Т.к не е възможно да не се засегне дъното на ябълките и да се остсранят всички семки, едната ябълка се нарязва на парченца с помощта на които се оформят останалите ябълки. Смесва се канелата, захарта, джинджифила и орехите и със сместа се пълнят ябълките. Нареждат се в тавичка с малко вода и се пекат на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Поднасят се студени. Могат да се аранжират  с още орехи или мед.

Приятен апетит!

1 коментар:

  1. много обичам печени ябълки особено в студен зимен ден, подсещат ме на вкусовете от детството на баба и дядо, които ги правеха специално за мен

    ОтговорИзтриване