Продукти:
- 7 средно големи ябълки
- 1 ч. чаша захар
- канела
- джинджифил
- 50 гр смлени орехи
Приготвяне:
Ябълките се измиват и с помощта на нож се отстраняват семките и дръжките им, като се внимава да не се наруши цялостта им. Т.к не е възможно да не се засегне дъното на ябълките и да се остсранят всички семки, едната ябълка се нарязва на парченца с помощта на които се оформят останалите ябълки. Смесва се канелата, захарта, джинджифила и орехите и със сместа се пълнят ябълките. Нареждат се в тавичка с малко вода и се пекат на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Поднасят се студени. Могат да се аранжират с още орехи или мед.
Приятен апетит!
много обичам печени ябълки особено в студен зимен ден, подсещат ме на вкусовете от детството на баба и дядо, които ги правеха специално за мен
ОтговорИзтриване