Продукти:
- тиква
- 1 ч.чаша захар
- смлени орехи
- 10 гр канела
Приготвяне:
Тиквата се измива и се нарязва на малки парчета. Нарежда се в тава с месестата част на горе и се засипва обилно със захар. Поръсва се с канела и се налива вода на дъното на тавата. Тавата се завива с фолио и тиквата се пече за около 1 час на 200 градуса загрята фурна. След 1 час фолиото се отстранява, водата се излива и парченцата тиква се обръщат с кората на горе. Засипват се отново с захар и се пекат до зачервяване.
Тиквата се сервира студена, като се аранжира със смлени орехи. По желание може да се увеличи захарта или да се добави мед.
Приятен апетит!
И при мен има една чакаща.. последната тиква:) Ще я удостоя с внимание днес:)) Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеХайде, последен полъх от зимата :) и да идва топлото вече
ОтговорИзтриване