Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

четвъртък, 10 март 2011 г.

Печена тиква


Продукти:
- тиква
- 1 ч.чаша захар
- смлени орехи
- 10 гр канела


Приготвяне:
Тиквата се измива и се нарязва на малки парчета. Нарежда се в тава с месестата част на горе и се засипва обилно със захар. Поръсва се с канела и се налива вода на дъното на тавата. Тавата се завива с фолио и тиквата се пече за около 1 час на 200 градуса загрята фурна. След 1 час фолиото се отстранява, водата се излива и парченцата тиква се обръщат с кората на горе. Засипват се отново с захар и се пекат до зачервяване.
Тиквата се сервира студена, като се аранжира със смлени орехи. По желание може да се увеличи захарта или да се добави мед.
Приятен апетит!


2 коментара:

  1. И при мен има една чакаща.. последната тиква:) Ще я удостоя с внимание днес:)) Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
  2. Хайде, последен полъх от зимата :) и да идва топлото вече

    ОтговорИзтриване