Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

вторник, 8 март 2011 г.

Патешки крила с чеснов сос

Продукти:
- 0,500 кг патешки крила
- 1 глава лук
- 1 морков
- 0,100 кг домати от консерва
- 1 с.л червен пипер
- 2 с.л брашно
- 2-3 скилидки чесън
- олио, сол

- магданоз за поръсване (по желание)

Приготвяне:
Патешките крила се почистват добре, измиват се и се слагат да се варят в подсолена вода достатъчна да ги покрие. Във водата се добавя цяла, почистена глава лук и 1 цял морков. Крилата се варят до готовност. Когато са готови бульона се прецежда.
В касерола се запържват доматите от консерва. Към тях се добавя червеният пипер и брашното разредени предварително с бульона получен от варенето на крилата. Когато соса заври към него се добавят цели скилидките чесън и се оставя да ври още 5 минути. Добавят се сварените патешки крила и ястието се маха от котлона.
Сервира се топло на порции. Може да се добави нарязан на дребно магданоз.

Още една подобна рецепта, а тази е за бутчета по селски.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар