Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

понеделник, 30 август 2010 г.

Пилешки бутчета по селски

Продукти:
- 4 пилешки бутчета
-1 глава лук
- 1 морков
- 1/2 глава целина (може и листа)
- 1 малък патладжан
-1 малка тиквичка
-2 пресни чушки (по възможност различни цветове)
- 2 домата
-няколко маслини без костилки
-олио, сол


Приготвяне:
Пилешките бутчета се измиват и разделят на две (копанче и горно бутче). Задушават се с малко мазнина до полуготовност. Към тях се прибавят нарязаните на кубчета лук, морков, глава от целина (ако се ползват листа, те се слагат по късно) и малко вода.Слага се сол на вкус и  всичко продължава да се се задушава под затворен капак. Когато са готови зеленчуците към тях се добавят нарязаните също на кубчета патладжан, тиквичка и чушки. Аз при възможност използвам чушки с различни цветове т.като имат различен състав  на витамините, а и колкото "по-шарена" е една манджа толкова повече аплодисменти получава после :) 
Доматите се обелват и настъргват. Добавят се към ястието и се сгъстяват (може с малко брашно или се оставя да къкри на слаб огън до сгъстяване). Добавят се няколко маслини без костилка и всичко се оставя на слаб огън още 15 - 20 минути до готовност. Когато се махне от котлона се поръсва със ситно нарязан магданоз и/или целина.
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар