Продукти:
- 4 пилешки бутчета
-1 глава лук
- 1 морков
- 1/2 глава целина (може и листа)
- 1 малък патладжан
- 1 малък патладжан
-1 малка тиквичка
-2 пресни чушки (по възможност различни цветове)
- 2 домата
-няколко маслини без костилки
-олио, сол
Приготвяне:
Пилешките бутчета се измиват и разделят на две (копанче и горно бутче). Задушават се с малко мазнина до полуготовност. Към тях се прибавят нарязаните на кубчета лук, морков, глава от целина (ако се ползват листа, те се слагат по късно) и малко вода.Слага се сол на вкус и всичко продължава да се се задушава под затворен капак. Когато са готови зеленчуците към тях се добавят нарязаните също на кубчета патладжан, тиквичка и чушки. Аз при възможност използвам чушки с различни цветове т.като имат различен състав на витамините, а и колкото "по-шарена" е една манджа толкова повече аплодисменти получава после :)
Доматите се обелват и настъргват. Добавят се към ястието и се сгъстяват (може с малко брашно или се оставя да къкри на слаб огън до сгъстяване). Добавят се няколко маслини без костилка и всичко се оставя на слаб огън още 15 - 20 минути до готовност. Когато се махне от котлона се поръсва със ситно нарязан магданоз и/или целина.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар